• 00Uren
  • 00Min
  • 00Sec

Toernooiregels

Om dit toernooi wederom tot een succes te maken hebben we uiteraard een aantal toernooiregels:

• Een wedstrijd duurt 20 minuten, zonder rust.
  • Tussen de wedstrijden zit exact 5 minuten pauze.
  • Teams moeten zelf zorgen dat ze op de aangegeven tijd op het veld staan. Let goed op de veldindeling, want je speelt niet elke wedstrijd op hetzelfde veld. Te laat aanwezig tussen 0 en 5 minuten is 1-0 achter, tussen 6-10 minuten is 2-0 achter en daarna verlies je de wedstrijd met 5-0.
  • Als de toeter gaat is de wedstrijd direct afgelopen. Alleen toegekende strafschoppen mogen nog genomen worden.
  • Na de wedstrijd dient elk team het veld direct te verlaten!
  • Er wordt niet gewisseld van speelhelft.
  • Het als eerste genoemde team trapt af.
  • Alle normale voetbalregels (afhankelijk van veldgrootte) worden gehanteerd.
  • Het aantal wissels is onbeperkt en er mag gedurende de hele wedstrijd worden gewisseld.
  • De scheidsrechter beslist en over zijn beslissingen wordt niet gediscussieerd.
  • Een gewonnen wedstrijd levert 3 punten op, een gelijkspel 1 punt, verlies 0 punten.
  • Bij gelijke stand in de poule-fase is het onderling resultaat beslissend en vervolgens het doelsaldo. Mocht dit ook gelijk zijn, dan beslist het aantal doelpunten voor. Mocht ook dit gelijk zijn, dan zal er worden geloot.
  • Eindigt een wedstrijd in de knock-out fase (na de poule) in een gelijkspel, dan volgen er direct aansluitend aan de wedstrijd strafschoppen (5 per team).

Respect!

Hoewel we geen onenigheid verwachten op deze dag met meestal een zeer prettige sfeer, is het wel goed om te benadrukken dat we met respect omgaan met elkaar, de tegenstander, scheidsrechters en de vrijwilligers. We blijven op een normale manier met elkaar communiceren. Iedereen heeft net zoals jij zin in een gezellig voetbalfestijn. Daarbij respecteren we iedereen zoals hij/zij/hen is.

Fair play

Er mag absoluut strijd zijn, binnen de regels van het voetbalspel. Fairplay wordt absoluut gewaardeerd, dat past ook bij het toernooi en de sfeer.

Scheidsrechters

De wedstrijden worden gefloten door vaste scheidsrechters of een lid van Rivierwijkers. Dit staat in het speelschema. Zorg dat je op tijd op het veld staat om te beginnen aan jouw wedstrijd.